u bent hier

STEM als hobby (jaartraject)

9 +

Wetenschap


STEM is een nieuw jaartraject. STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Maths. Ontpop je tot een STEM-expert en wie weet ontdek je je STEMtalenten. Misschien ben jij de nieuwe Elon Musk of Marie Curie? Kies voor een traject van een half of volledig jaar. Kies je voor een volledig jaar, dan stap je in op 16 september. Kies je voor een half jaar, dan stap je voor het najaar in op 16 ... Lees meer »

STEM is een nieuw jaartraject. STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Maths. Ontpop je tot een STEM-expert en wie weet ontdek je je STEMtalenten.
Misschien ben jij de nieuwe Elon Musk of Marie Curie?

Kies voor een traject van een half of volledig jaar. Kies je voor een volledig jaar, dan stap je in op 16 september. Kies je voor een half jaar, dan stap je voor het najaar in op 16 september of in het voorjaar vanaf 6 januari. Dit vind je in het traject:

STEM MIX

In STEM mix ga je zelf aan de slag met de verschillende facetten van STEM. Je leert alles over verschillende robots en nijverheidstechnieken die later in het jaar worden ingezet bij ander projecten zoals Project Windmolen, Elektrisch Voertuig en Robotcity. We bieden jou maatschappelijke uitdagingen aan. Kan jij ze op creatieve manier oplossen?

NAJAAR (instapmoment op 16/9):
- 16, 23, 30/9, 7, 14, 21, 28/10

VOORJAAR (instapmoment op 6/1):
- 6, 13, 20, 27/1
- 3, 10/2

STEM WINDMOLENS

In dit project ga je verschillende onderzoeken uitvoeren: wieken ontwerpen, metingen uitvoeren, waterpomp aansturen, gewichten opheffen. Vervolgens ga je aan de hand van de kennis die je hebt opgedaan een eigen windmolen bouwen die batterijen kan opladen. Na de reeks krijg je deze ook mee naar huis.

ENKEL NAJAAR:
- 18, 25/11
- 2, 9, 16/12

STEM ROBOTCITY

In Robotcity gaan we samen aan de slag met robots. We maken kennis met
verschillende robots en gaan dan aan de slag in een stad. Wat kan jij jouw robot laten doen? Programmeer je robot en maak je gekste ideeën waar in Robotcity!

VOORJAAR:
- 24/2
- 3, 10, 17, 24, 31/3

STEM ELEKTRISCH VOERTUIG

In het project rond het elektrisch voertuig krijg je van de burgemeester een opdracht om de winkels in de stad te bevoorraden op een milieuvriendelijke manier. Vervolgens ga je onderzoeken welke milieuvriendelijke opties er allemaal zijn (waterstof, elektriciteit, zonnepanelen,…) Eénmaal een type voertuig
gekozen maak je een miniatuurversie van je wagen, met bepaalde criteria zoals laadruimte en zoveel meer! Werk samen in groep aan een levensgroot model waar je echt in kan rondrijden!

VOORJAAR:
- 21, 28/4
- 5, 12, 19, 26/5
- 2, 9/6

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart T2-campus
Thor Park 8040
3600 Genk
Jeugd Genk
€ 170,0
bit.ly/3gNUcoR
technologiebende@genk.be
089 65 42 65