u bent hier

Provinciedomein Halve Maan


Het provinciedomein heeft een openluchtzwembad met hagelwit zandstrand in een natuurpark, enkele speeltuinen en tal van leuke attracties zoals minigolf, kajakkken, waterfietsen, mini-auto's, trampolines, visvijvers, kinderboerderij, ... Er is ook een bezoekerscentrum en een ecotuin. RECREATIE Het provinciedomein Halve Maan Diest staat bekend om zijn openluchtzwembad, maar heeft nog heel wat ... Lees meer »

Het provinciedomein heeft een openluchtzwembad met hagelwit zandstrand in een natuurpark, enkele speeltuinen en tal van leuke attracties zoals minigolf, kajakkken, waterfietsen, mini-auto's, trampolines, visvijvers, kinderboerderij, ... Er is ook een bezoekerscentrum en een ecotuin.

RECREATIE
Het provinciedomein Halve Maan Diest staat bekend om zijn openluchtzwembad, maar heeft nog heel wat meer te bieden: minigolf, minicars, kano's en waterfietsen, trampolines, klimpiste,...

De attracties zijn open van 1 april tot 30 september: 11.00 tot 19.00 uur.

Het zwembad is open van 1 mei tot 13 september: in mei, juni en september van 9.00 tot 18.00 uur - in juli en augustus van 9.00 tot 20.00 uur.

Het is raadzaam om bij slechte weersomstandigheden contact op te nemen met het provinciedomein (013-31 15 28) omdat sommige attracties dan gesloten blijven.

BEZOEKERSCENTRUM WEBBEKOMS BROEK
Het bezoekerscentrum Webbekoms Broek is de ideale startplaats voor een natuurwandeling in het gelijknamige natuurgebied of voor een verkenning van de stad Diest.
Het bezoekerscentrum is echter meer dan enkel vertrek- en aankomstplaats voor wandelingen: de ruime inkomhal confronteert de bezoeker onmiddellijk met de brede informatieve opdracht van het bezoekerscentrum. Je vindt er een ruim aanbod aan informatieve brochures en je maakt er meteen kennis met het Webbekoms Broek en de ruime omgeving door middel van de imposante situeringkaart.

De interactieve tentoonstelling in het bezoekerscentrum maakt gebruik van de laatste snufjes op vlak van multimedia om jong en oud te begeleiden bij hun eerste verkenning van natuur en stad. Een bezoek aan de tentoonstelling nodigt uit voor een ontdekking van de realiteit via het uitgebreide wandel- en fietsaanbod.

Het bezoekerscentrum Webbekoms Broek is vrij toegankelijk tijdens de maanden april, mei, juni, september en oktober op woensdag van 9 tot 16 uur en alle zondagen van 14 tot 17 uur.

Toon kaart Provinciedomein Halve Maan Diest
Omer Vanaudenhovenlaan 48
3290 Diest
Ma Van 0:00 tot 0:00 Di Van 0:00 tot 0:00 Wo Van 0:00 tot 0:00 Do Van 0:00 tot 0:00 Vr Van 0:00 tot 0:00 Za Van 0:00 tot 0:00 Zo Van 0:00 tot 0:00
gratis
www.vlaamsbrabant.be/vrije-tijd-cultu...