u bent hier

Zebracinema: For Frosten


Midden 19de eeuw zijn de winters in het landelijke Denemarken hard, de mensen kil en het eten is karig. Jens is een oudere boer die het hoofd nauwelijks boven water kan houden. Na een mislukte oogst dient hij een koe te verkopen, waardoor hij de overlevingskansen voor zijn gezin - dochter en zoon - ziet slinken. Hij krijgt wat ademruimte wanneer hij een buurjongen de toestemming geeft om met ... Lees meer »

Midden 19de eeuw zijn de winters in het landelijke Denemarken hard, de mensen kil en het eten is karig.
Jens is een oudere boer die het hoofd nauwelijks boven water kan houden. Na een mislukte oogst dient hij een koe te verkopen, waardoor hij de overlevingskansen voor zijn gezin - dochter en zoon - ziet slinken. Hij krijgt wat ademruimte wanneer hij een buurjongen de toestemming geeft om met zijn dochter te trouwen. Dochter, buurman en Jens zijn blij met de overeenkomst.
Maar dan komt een rijke boer om de hand van Jens’ dochter vragen. Een unieke kans om alle financiële problemen in een klap op te lossen...
Knappe Deense tragedie. Wees altijd op de hoogte van de meest recente Covid19 maatregelen. Boek van te voren je tickets om teleurstelling te voorkomen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurcentrum Achterolmen
Van Eycklaan 72
3680 Maaseik
woensdag 16 september 2020 van 20:00 tot 21:45
Cultuurcentrum Achterolmen
€ 5,0
www.achterolmen.be/for-frosten