u bent hier

Tom Act III: The State of Art

Installatiekunst


Een tentoonstelling van Heinrich Nicolaus in samenwerking met Karin Draaijer.The State of Art is een installatie van 2.000 m2 en omvat een bar, sculpturen, schilderijen, werken op papier, design. We nodigen gasten uit voor lezingen en gesprekken. Lees meer »

Tentoonstelling: ToM Act III, The State of Art (St.Art)

Een tentoonstelling van kunstenaar Heinrich Nicolaus ism Karin Draaijer, interieur ontwerper.

ToM (Theatre of Memory) is gebaseerd op Giulio Camillo’s ‘ teatro della memoria’ ( ca 1528). ToM Act I en Act II werden gerealiseerd in Ventië en New York in 2009. Vijf jaar later stelt Heinrich Nicolaus ToM Act III voor in Hasselt.

The State of Art is een prachtig en pretentieus idee. Veel kunstenaars verlieten het terrein van de kunst en zochten aansluiting bij aanverwante domeinen zoals design, architectuur, film, mode, etc. Het gevolg was dat niet de kunst de wereld veroverde, maar de wereld bezit nam van de kunst. St.Art stelt een omgekeerde beweging voor: we willen de wereld uitnodigen om te participeren aan de kunst.
St.Art is een multidisciplinaire installatie gebouwd op maat van de Gelatine site. Ze zal bestaan uit een bar, projecties, driedimentioneel werk, schilderijen en tekeningen. We nodigen gasten uit en gaan gesprekken aan over de nood aan verandering, die te maken heeft met ‘to have or to be’.

The State of Art: van vrijdag 12 september tot zondag 5 oktober.
Gratis toegang
Open: di.wo.do.vr.za.zo : 12u - 19u.

Heinrich Nicolaus ( ° 1955 Munchen) woonde en werkte gedurende 30 jaar in Toscane. Enkele jaren geleden verhuisde hij naar Peer waar hij werkt en samenleeft met Karin Draaijer. Zijn werk werd getoond op veel internationale tentoonstellingen en maakt deel uit van belangrijke collecties wereldwijd.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Gelatine Site
Armand Hertzstraat 21
3500 Hasselt
van 12/09/14 tot 05/10/14
gratis
edgar.hermans@telenet.be