u bent hier

Solaris

18 +

Documentaires en reportages, 1.11.0.0.0 , Wetenschap


Een psycholoog wordt naar een ruimtebasis gestuurd om enkele vreemde gebeurtenissen te onderzoeken. De bemanning van het ruimteschip cirkelt om de oceaanplaneet Solaris, die in staat blijkt onbewuste angsten en herinneringen te materialiseren. Zo wordt astronaut Kelvin bezocht door zijn vroegere vriendin die lang geleden zelfmoord heeft gepleegd. Uiteindelijk slaat de complete bemanning aan ... Lees meer »

Een psycholoog wordt naar een ruimtebasis gestuurd om enkele vreemde gebeurtenissen te onderzoeken. De bemanning van het ruimteschip cirkelt om de oceaanplaneet Solaris, die in staat blijkt onbewuste angsten en herinneringen te materialiseren. Zo wordt astronaut Kelvin bezocht door zijn vroegere vriendin die lang geleden zelfmoord heeft gepleegd. Uiteindelijk slaat de complete bemanning aan het hallucineren en raakt de werkelijkheid volledig uit zicht.

Met deze film won Tarkovsky in 1972 de Grand Prix op het Festival van Cannes. De film werd door de pers beschouwd als Tarkovsky’s anti-modernistische antwoord op 2001, A Space Odyssey van Kubrick, die vier jaar eerder was uitgekomen. In 2019 werd deze tijdloze science-fictionklassieker in een prachtige, gerestaureerde versie heruitgegeven om opnieuw te schitteren op het grote scherm.

Andrej Tarkovsky – Rusland 1972, restauratie 2019
UGC Cinema's Lommel
Adelbergpark 2
3920 Lommel
donderdag 23 april 2020om 20:00
Cultuurcentrum De Adelberg Lommel
€ 5,0
apps.ticketmatic.com/widgets/de_adelb...
info@ccdeadelberg.be
www.ccdeadelberg.be/e1779/solaris