u bent hier

Rode Boom - Ongekende Evidenties

Circus


Je mond valt open van verbazing. Verwondering alom. Alles wordt aan het toeval overgelaten in de voorstelling van Kurt Demey. Dit is goochelen zoals je het nog nooit zag. Lees meer »

We konden onze oren en ogen niet geloven toen we deze voorstelling zagen. Het woord 'toeval' kan zoveel verschillende betekenissen hebben dat die elkaar opheffen en er enkel een lege ruimte overblijft. Kurt Demey, Joris Vanvinckenroye en Frederica Del Nero proberen in 'Ongekende Evidenties' het 'toeval' uit te dagen om een glimp van zijn bestaan te vangen. Het publiek komt terecht in een cross-over van theater, muziek en mentalisme waar toevalligheden zich ophopen tot magische ervaringen.

Het bijzondere aan deze voorstelling is dat het mentalisme in de handen van het publiek ligt en dat we geen mentalist op de scène zien. Wat we wel zien is een virtuoze Joris Vanvinckenroye op zijn contrabas en Kurt Demey die probeert te begrijpen wat toeval en synchroniciteit is. Wat het publiek voelt, is dat de aarde stilletjes aan onder hun voeten wegglijdt terwijl ze zichzelf van de ene verbazing in de andere brengen.

"Open monden van verbazing. Verwonderde kreten. Ontroering in de ogen. Een staande ovatie. Belgisch kampioen goochelen, Kurt Demey, laat in zijn nieuwste voorstelling ‘Ongekende Evidenties’ alles aan het toeval over."
? Liv Laveyne na de première in 'Accenten december' en het 'Cirusmagazine #45'.

www.rodeboom.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart C-mine cultuurcentrum
C-mine 10
3600 Genk
vrij 06/04/18 om 20:15
C-mine cultuurcentrum
€ 14,0
www.c-minecultuurcentrum.be/programma...
tickets@genk.be