u bent hier

Kerstconcert van J.S. Bach

Klassieke muziek


Magnificat BWV 243 – J.S. Bach en Kantate “Christum wir sollen loben schon”, BWV 121 (J. S. Bach) door solisten, orkest en koor van de Bach Academie Alden Biesen o.l.v. Luc Ponet De feestelijke tekst van het Magnificat, de Bijbelse lofzang van Maria aan de Heer, is al eeuwenlang een rijke inspiratiebron voor componisten. Bach neemt je mee in een meeslepend verhaal (Lukas 1, v.46-55) waar de ... Lees meer »

Magnificat BWV 243 – J.S. Bach en Kantate “Christum wir sollen loben schon”, BWV 121 (J. S. Bach) door solisten, orkest en koor van de Bach Academie Alden Biesen o.l.v. Luc Ponet
De feestelijke tekst van het Magnificat, de Bijbelse lofzang van Maria aan de Heer, is al eeuwenlang een rijke inspiratiebron voor componisten. Bach neemt je mee in een meeslepend verhaal (Lukas 1, v.46-55) waar de zwangere Maria haar eveneens zwangere nicht Elisabeth bezoekt en te horen krijgt: “de meest gezegende van alle vrouwen ben jij, en gezegend is de vrucht van je schoot […]. Intieme aria’s en jubelende koren: de wereldberoemde versie van barokgrootmeester Johann Sebastian Bach brengt beide samen. Nu eens teder, dan weer krachtig.
Christum wir sollen loben schon is een kerkcantate van Johann Sebastian Bach. Hij componeerde deze cantate in Leipzig 1724 voor tweede kerstdag. De koraalcantate is gebaseerd op een gelijknamige hymne van Martin Luther.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Landcommanderij Alden Biesen
Kasteelstraat 6
3740 Bilzen
zaterdag 16 december 2017 van 20:00 tot 22:30
Landcommanderij Alden Biesen
€ 25,0
inschrijvingen.organum@alden-biesen.be
inschrijvingen.organum@alden-biesen.be
www.alden-biesen.be