u bent hier

fAbuleus i.s.m. Limburgse CC's - Snap Xl

18 +

Moderne dans


Een vonk. Een energiebom. Een trance. Met SNAP XL maakt de jonge choreografe Talitha De Decker een ongegeneerd positieve dansproductie. Daarin boort ze recht naar de kern van haar eigen dansplezier en dat ontvlamt op de vette beats van 90’s-muziek. Combinaties van eenvoudige discobewegingen vloeien samen tot hypnotiserende structuren... Lees meer »

Een vonk. Een energiebom. Een trance. Met SNAP XL maakt de jonge choreografe Talitha De Decker een ongegeneerd positieve dansproductie. Daarin boort ze recht naar de kern van haar eigen dansplezier en dat ontvlamt op de vette beats van 90’s-muziek. Combinaties van eenvoudige discobewegingen vloeien samen tot hypnotiserende structuren. Op de dansvloer staan 14 krachtige jongeren die de 90’s alleen maar kennen van de recente Pokémon-revival. Basisvraag is: hoe kan je toegankelijke dans brengen zonder commercieel te worden?

SNAP XL is een unieke podiumkans voor jong talent uit Limburg. Deze productie van dans- en theaterhuis fABULEUS werd gemaakt in samenwerking met zeven Limburgse cultuurcentra waaronder De Adelberg. De jongeren deden er audities, repeteerden er en de uiteindelijke voorstelling kreeg er gestalte. Uiteraard zal SNAP XL,  made in Limburg,  ook te zien zijn, in première, in deze zeven cultuurcentra zodat de cirkel rond is.

Onder de dansers is er ook één Lommels talent, Maxine Bantje, die het hele traject mee kon afleggen. Wie weet is dit voor haar een opstap naar méér!

Een energieke dansproductie door jong vóór jong en minder jong publiek!

Bron: UiTinVlaanderen.be

fABULEUS i.s.m. Limburgse cultuurcentra
Toon kaart Cultuurcentrum De Adelberg
Adelbergpark 1
3920 Lommel
zaterdag 3 maart 2018 van 20:15 tot 20:15
Cultuurcentrum De Adelberg Lommel
€ 10,0
app.antigonetickets.be/nl/default/buy...
info@ccdeadelberg.be
www.ccdeadelberg.be/e1074/snap-xl