u bent hier

Down to earth

Documentaires en reportages


Het succes van de Nederlandse documentaire DOWN to EARTH van Renata Heinen en Rolf Winters weet van geen ophouden. Sinds de bioscooprelease op 20 oktober 2016 heeft de film al meer dan 100.000 bezoekers getrokken in Nederland, wat een zeldzaamheid is voor een documentaire. En dat zonder distributeur en marketingcampagne. De film raakt het publiek, er wordt veel over gesproken en vele ... Lees meer »

Het succes van de Nederlandse documentaire DOWN to EARTH van Renata Heinen en Rolf Winters weet van geen ophouden. Sinds de bioscooprelease op 20 oktober 2016 heeft de film al meer dan 100.000 bezoekers getrokken in Nederland, wat een zeldzaamheid is voor een documentaire. En dat zonder distributeur en marketingcampagne. De film raakt het publiek, er wordt veel over gesproken en vele bezoekers willen de film meerdere keren zien. DOWN to EARTH vertonen we op vrijdag 28 april 2017 in Cinema Walburg.

Op zoek naar een nieuw perspectief en zingeving leefden Renata Heinen en Rolf Winters met hun drie kinderen vier jaar in Noord Amerika samen met een Indianenstam. Daar ontstond het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen. Het gezin trok daarop een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen Wisdom Keepers en leefden bij verschillende volksstammen op zes continenten. DOWN to EARTH voert de kijker van de oevers van Lake Superior in Michigan tot het hart van de Amazone, van het Australische achterland tot de Kalahari woestijn en van de Andes tot aan de binnenlanden van India. Hun ontmoetingen met de ‘Keepers of the Earth’ laten niemand onberoerd.
DOWN to EARTH is een documentaire over onze ware natuur, met spirituele wijsheden recht uit het hart die uitnodigen tot een andere kijk op onze maatschappij, onze sociale relaties en de manier waarop we in het leven staan. De film is ook een ‘call to action’, en laat ons zien dat de enige echte verandering van belang steeds begint bij jezelf.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cinema Walburg
Kerkstraat 28
3930 Hamont-Achel
vrijdag 28 april 2017 van 20:15 tot 20:15
€ 6,0
www.hamont-achel.be