u bent hier

Barokfest Alden Biesen

18 +

Klassieke muziek


Het BarokFest Alden Biesen brengt ons een hele dag barokke musiceervreugde in de Landcommanderij. Uitvoeringen van 17de en 18de-eeuwse composities krijgen er gedurfde verklankingen gebaseerd op historisch geïnformeerde (her-) interpretaties. Een wake up call om 7:15 met Les Amis (3 jachthoorns) zet direct de juiste toon. Om 7:30 volgt er een dauwconcert en wandeling met gids doorheen het ... Lees meer »

Het BarokFest Alden Biesen brengt ons een hele dag barokke musiceervreugde in de Landcommanderij. Uitvoeringen van 17de en 18de-eeuwse composities krijgen er gedurfde verklankingen gebaseerd op historisch geïnformeerde (her-) interpretaties.
Een wake up call om 7:15 met Les Amis (3 jachthoorns) zet direct de juiste toon. Om 7:30 volgt er een dauwconcert en wandeling met gids doorheen het domein. Op diverse locaties kunnen we genieten van 18e -eeuwse muziek met het duo Aurélie Viegas & Wim Brabants op Louis XVI-harp & 8-kleppenfluit en Luc Ponet aan het orgel. Daarna volgt er een feestelijk ontbijt met bubbels. Het aperitiefconcert (11:00) brengt ons een unieke uitvoering van de Goldbergvariationen van J.S. Bach door Geert Van Gele (blokfluit), Ludmilla Tschakalova (klavecimbel) en Luc Ponet (orgel). Daarna wordt de honger terug gestild met een heerlijke lunch in het domein Alden Biesen. De dag wordt afgesloten met een cantateconcert (15:00) door solisten, koor en orkest van onze vertrouwde Bachacademie. Op het programma o.a. de wondermooie cantate ‘Gottes Zeit ist die Allerbeste Zeit’, beter bekend als de Actus Tragicus van J.S.Bach en werk van J.J.Quantz. Napraten over deze prachtige beleving kan in ons BachKaffee.

Hele dag: dauwconcert, ontbijt met bubbels, aperitiefconcert, lunch (buffet), cantateconcert en gratis drankje BachKaffee: €90
Voormiddag: dauwconcert, ontbijt met bubbels, aperitiefconcert: €50
Namiddag: cantateconcert en gratis drankje: €30

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Landcommanderij Alden Biesen
Kasteelstraat 6
3740 Bilzen
zondag 8 oktober 2017 van 07:15 tot 17:00
Landcommanderij Alden Biesen
€ 90,0
inschrijvingen.organum@alden-biesen.be
info@organum-aldenbiesen.be
www.alden-biesen.be